Award

De Beyond Borders Award

Sinds drie jaar reikt Edelenbos Health de Beyond Borders Award uit om innovatieve oplossingen en samenwerkingsverbanden in de zorg te stimuleren. Maatschappelijke veranderingen en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op. De zorgkosten lopen uit de hand, het wordt de komende jaren de uitdaging om deze te beperken. Dit vraagt om creatieve oplossingen. Oplossingen die vooral tot stand komen door verrassende initiatieven en samenwerkingen. In 2014 was Spreekkamer Online de winnaar: een initiatief voor online video consulting tijdens spreekuren met huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. Edelenbos Health ondersteunt de winnaar bij verdere ontwikkeling van het initiatief.

 

Winnaars 2015

De prijs is dit  jaar voor de derde keer uitgereikt en toegekend Humanitas “Studenten wonen in het Verzorgingstehuis”. En is kort gezegd “wees de goede buur”. Breng de buitenwereld naar binnen. Dit initiatief is groot in zijn eenvoud en doordachtheid en het resultaat is onbetaalbaar.

De tweede en de derde plek zijn er voor Cl!CT Gastenhof ( een ondersteuningsaanbod voor cliënten van Gastenhof) en MVO Nederland met Duurzame en slimme bedrijfskleding in de zorg.

De jury bestond dit jaar uit Jacobine Geel (voorzitter bestuur GGZ Nederland; voorzitter jury), Petra van Dam (Voorzitter Raad van Bestuur Amsta), Ellen Maat (Directeur Strategie en Innovatie Cordaan), Marg Janssen (Partner van Doorne Advocaten), Margrieta Wats (Partner Galan Groep).

Winnaars 2014

In 2014 waren de winnaars spreekkameronline.nl (2014), een initiatief voor video-conferencing voor onder meer spreekuren van huis- en bedrijfsarts. De tweede en derde plek waren voor Stumass, studentenhuizen met (zorg)begeleiding voor autistische HBO en WO studenten (www.stumass.nl) en Therapieland, een website (www.therapieland.nl) ter preventie van mentale ziekten, biedt zelfhulpvragenlijsten en online therapie.

Winnaars 2013

In 2013 was het project Beeldzorg de eerste winnaar van de Beyond Borders in de Zorg award, een initiatief voor zorg op afstand van Sensire en Focus Cura. Volgens de jury stelt dit project de cliënt op unieke wijze in staat om de regie op het eigen leven terug te pakken. De tweede en derde plek waren voor het Rotterdamse Jeugdzorgproject Flexus/JeugdPlein en Dr. Kinetic die ‘Gaming’ inzet bij revalidatie.